Om

Alma L. Andreasen (A. La) er født i 1995 og lever og arbejder i København.
Hun er uddannet Cand.mag. i religionssociolog fra Københavns Universitet (2023) og er autodidakt billedkunstner og maler primært med akrylmaling. Alma interesserer sig for hvordan mennesker oplever og skaber mening med verden og deres egen eksistens, historisk og i samtiden. 


Almas maleriske tilgang  er fri fra dogmer og regler ved at være selvlært. Værkerne bliver til ud fra en orginial idé og hvad der udfolder sig på lærredet undervejs i processen

Hun arbejder inden for et abstrakt landskabsunivers som tager udgangspunkt i emtionoelle udforskninger af ofte udefinerbare følelser. Motiverne kan også tage udgangspunkt i konkrete minder fra rejse, i litteraturen eller i kunsten. Gennemgående for alle værkerne er en udforskning af lys og farve som til sammen giver det endelige værk. Værket ændrer karakter i forhold til hvilket lys det udsættes for. På den måde skifter maleriet udtryk i løbet af dagen og året og bliver et dynamisk stykke kunst.


Alma er draget af den abstrakte ekspressionistiske kunstneriske tilgang fordi, disse motiver kan opfattes og tolkes meget forskelligt og alligevel vække noget universelt på tværs af alder, kultur og tid. Hun er interesseret i dette møde mellem beskuer og værket. Hun forsøger derfor ikke at pålægge værkerne for meget af hendes egne overvejelser, men håber at værkerne kan skabe fordybelse og refleksion i en verden og en tid, der sjældent tillader dette.

Udstillinger etc.

-     Infomedia 20/2-20/4 2023

-     Art Nordic: "Art Experience 28-30/4 2023

-     Coloplast Art Association 21/7- 31/8 2023